Hvem er vi?

Hvem er vi?

Børnehuset Krudtuglerne er en privat institution med en børnehave afd., samt en vuggestue afd. Vi modtager børn fra 10 mdr. – 6 år. Børnehuset Krudtuglerne er beliggende i Lov nær Mogenstrup, 10 km fra Næstved. Husets indretning giver mulighed for forskellige aktiviteter heriblandt dukkekrog, maling, spil, LEGO, Duplo, puslespil og meget mere.

Børnene er pt. fordelt på 4 stuer – Små Ugler, Ugler, Store Ugler og Skole Ugler. Stuerne giver børnene et konkret tilhørssted og isæt ift. de nye børn, er det vigtigt med et nært forhold til stuen. I dagligdagen kan der foregå aktiviteter på tværs af stuerne.  

Legepladsen giver rig mulighed for fordybelse, udfoldelse og aktiviteter af forskellig karakter. Vi har udeværksted, bålhytte, naturmotorikbane, legeredskaber som løbecykler, cykler med vogn til, legestativ med rutsjebane, gynger, legehuse, sandkasse – generelt giver legepladsen mulighed for fysisk udfoldelse og motoriske udfordringer.

Derudover er vi så heldige, at der i vores nærområde er både skov, bondegård, spejderhytte, sportsplads, gymnastikhal, svømmehal, rideskole hvilket vi benytter os af på vores mange turdage. Udover ovenstående tager vi også på længere ture, hvor vi f.eks. besøger bibliotek og andre legepladser.

Da samfundet har taget den drejning, den har, bruger mange børn i dag mindre tid i naturen end hvad de tidligere har gjort og børn med adgang til udeliv og grønne områder er mere fysisk aktive, leger mere på tværs af køn, bevæger sig mere frit og vildt – er mindre syge. Vi mener, at børn med adgang til naturen og udelegeplads bliver mere robuste og kreative.

Pædagogikken – sådan er vi

I Børnehuset Krudtuglerne tager vi hensyn til hvert enkelt barns behov.

  • Vi møder barnet, hvor det er i sin udvikling.
  • Vi har det sjovt med aktiviteter, men lærer også børnene, at det er fint bare at være.
  • Vi vægter humor i hverdagen.
  • Vi lærer børnene at vi alle skal have respekt for hinandens forskelligheder.

Du kan læse mere om vores værdier, vision og mission ved at klikke ind på siderne.